Izvještaj MUP-a ZDK za 04.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 30.01. do 04.02.2014. godine, u mjestu Orahovica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo V.S., iz koje je otuđena zlatna ogrlica i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U vremenskom periodu od 02.02. do 04.02.2014. godine, u mjestu Gornji Rakovac, iz privatne šume u vlasništvu B.Lj., izvršena je krađa određene količine drvne mase. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su u službenim prostorijama, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, nad D.S. i I.M., oba iz Maglaja, zaveli kriminalističku obradu.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 04.02.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Moševac, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf, registarskih oznaka 905-T-748, kojim je upravljao M.R. iz Doboja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close