Izvještaj MUP-a ZDK za 03.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 03.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 01.12. do 03.12.2014. godine, izvršena je teška krađa u skladište firme “Prevent”, koja se nalazi u ulici Goraždanska i kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena veća količina metalnih paleta. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen Š.B. iz Zenice, koji je i zadržan u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.Visoko

Dana 03.12.2014. godine, u ulici Muftije Numanagića, od strane službenika uniformisane policije uočena su lica, za koja je utvrđeno da se radi o licu S.E., rođenom 1984. godine i maloljetnom licu S.S., oba iz Visokog, koja su kod sebe posjedovala bicikl i akumulator. Kako je utvrđeno lica su akumulator otuđila iz putničkog motornog vozila “VW Polo”, registarskih oznaka M39-E-815, vlasništvo pravnog lica “Fontana” d.o.o. Visoko, kao i bicikl koji se nalazio u dvorištu vlasništvo lica I.K.. Lice S.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a maloljetno lice je nakon sprovedenog postupka predato staratelju.

Kakanj

Dana 03.12.2014. godine, u 19,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da se u mjestu Modrinje, pored željezničke pruge, nalazi putničko vozilo i da se najvjerovatnije radi o krađi predmeta sa željezničke pruge. Od strane službenika uniformisane policije zatečeno je vozilo “Golf”, registarskih oznaka M46-K-886, pored kojeg se nalazilo lice Č.E. iz Kaknja, dok se drugo lice udaljilo sa lica mjesta. Pregledom vozila pronađeni su metalni poklopci i kablovi pružne signalizacije za koje je navedeno lice izjavilo da su otuđeni sa željezničke pruge u mjestu Jehovina. Č.E. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, dok je sporno vozilo izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Kakanj. U 20,50 sati, u policijske prostorije je pristupio P.M. iz Kaknja i izjavio da je predmetno vozilo njegovo vlasništvo i da je učestvovao u navedenoj krađi zajedno sa licem Č.E.. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close