Izvještaj MUP-a ZDK za 03.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.12.2012. godine, u ulici Prve zeničke brigade, prilikom pregleda lica M.D. iz Zenice, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I pronađena je pvc kesica sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

U vremenskom periodu od 01.12. do 03.12.2012. godine, u mjestu Jelina, izvršena je krađa nosećeg kabla kontaktne mreže sa željezničke pruge, u dužini od oko 450 metara, vlasništvo preduzeća Željeznice FBiH. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

U vremenskom periodu od 30.11. do 03.12.2012. godine, u mjestu Jevadžije, izvršena je teška krađa u skladište, vlasništvo S.R., odakle je otuđena određena količina elektro motora te raznih predmeta od bakra i mesinga. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close