Izvještaj MUP-a ZDK za 03.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 03.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 02/03.11.2014. godine, u mjestu Varoško Polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kontejner, vlasništvo S.H., iz kojeg su otuđene četiri hidraulične dizalice i veća količina raznog mehaničarskog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 03.11.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo S.S., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03.11.2014. godine, na kapiji Tvornice cementa Kakanj, radnici zaštitarske agencije su prilikom izlaska lica T.M., Č.A. i H.M., inače radnika jedne firme iz Kaknja, kod istih pronašli određenu količinu bakarnog kabla, vlasništvo Tvornice cementa. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03.11.2014. godine, na naplatnim kućicama autoputa A-1 u Kaknju, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka M56-O-546, kojim je upravljao Dž.I. iz Travnika. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez odgovarajuće dokumentacije. Navedeni ugalj je oduzet, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 03.11.2014. godine, u Policijsku stanicu Žepče obratio se radnik BP „Sliško“, koja je locirana u mjestu Goliješnica, općina Žepče, i prijavio da je u toku noći, prilikom točenja goriva u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf 1“, bez registarskih oznaka, vozač navedenog vozila odbio platiti natočeno gorivo, te prije stavljanja vozila u pogon usmjerio lovačku pušku prema istom, nakon čega se vozilom udaljio putem M-17 u pravcu Žepča. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče na licu mjesta je izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 03.11.2014. godine, na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher, u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka 687-J-827, kojim je upravljao M.A. iz Tešnja, i pješak G.R. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close