Izvještaj MUP-a ZDK za 03.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 26.09. do 03.10.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u poslovni prostor, vlasništvo M.J., iz kojeg je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 03.10.2013. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Zavidovići se obratio radnik Kantonalne uprave za šumarstvo i prijavio da je u mjestu Klupe, općina Zavidovići, zatekao više nepoznatih lica kako vrše bespravnu sječu šume. Na lice mjesta su upućeni službenici uniformisane policije koji su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo mercedes, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao M.Đ. iz Zavidovića, i teretno motorno vozilo VW kombi, registarskih oznaka 041-E-144, kojim je upravljao B.J. iz Zavidovića, dok se kao suvozač u vozilu nalazio A.A. iz Zavidovića. Tom prilikom utvrđeno je da se navedenim vozilima prevozi određena količina ogrjevnog drveta bez potrebne dokumentacije. Od strane policijskih službenika drvna masa i tri motorne pile su oduzeti, dok su navedena lica lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

U toku noći 02/03.10.2013. godine, u ulici Patrioske lige, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodajni prostor vlasništvo T.M., odakle je iz kase otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 03.10.201. godine, u mjestu Brankovići, u ugostiteljskom objektu „PL“, od strane lica J.D. nanesene su lake tjelesne povrede licu P.D., oba lica iz Žepča. Lice J.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 03.10.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka A92-K 592, kojim je upravljala B.A. iz Zenice, i motocikl aprilia, registarskih oznaka M23-T-543, kojim je upravljao Đ.A. iz Zenice. Tom prilikom, vozač motocikla Đ.A. zadobio je teške tjelesne povrede, dok je vozač putničkog motornog vozila B.A. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close