Izvještaj MUP-a ZDK za 03.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 03.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 02/03.06.2014. godine, u ulici Travnička cesta na broju 44 izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Bilijar klub” vlasništvo R.E., iz kojeg je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen kafe aparat i određena količina alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. 

Kakanj   

Dana 03.06.2014. godine, u 19,00 sati, službenici uniformisane policije su u Ulici branilaca zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Renault”, registarskih  oznaka K87-J-703, kojim je upravljalo lice K.M. iz Kaknja. Prilikom izvršenog pregleda kod lica je pronađen paketić sa biljnom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode od strane policijskih službenika i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 02/03.06.2014. godine, u naseljenom mjestu Vozuća,izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “Real” vlasništvo B.T. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela od strane nepoznatog lica otuđena je neutvrđena količina raznih roba i artikala. Izvršen jeuviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 03.06.2014. godine, u 13,30 sati, u ulici Jusufa Polića Ribara, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Ford”, registarskog broja 028-A-354, kojim je upravljalo lice H.E. iz Zavidovića, vozilo “Golf”, registarskog broja917-M-189, kojim je upravljala K.J. iz Zavidovića i pješakinja S.P. iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. 

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close