Izvještaj MUP-a ZDK za 03.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica  

Dana 03.06.2013. godine, u ulici Bistua Nuova broj 5, od strane lica P.N., rođenog 1986. godine, iz Viteza, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u kiosk vlasništvo „Tobacco Press“ . Službenici uniformisane policije lišili su slobode navedeno lice, koje je zadržano u prostorijama za zadržavanje i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je izvršen uviđaj.

Visoko

Dana 03.06.2013. godine, u mjestu Dobrinje, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Visoko je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke “Golf-A1”, kojim je upravljao H.A. iz Visokog. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice na vozilu ne pripadaju istom. Lice H.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno ovo krivično djelo.

Dana 03.06.2013. godine, u mjestu Gornji Taukčići, ispred kuće vlasništvo M.Š. došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom, između lica H.A. sa jedne strane i lica  M.Š., M.A., M.M. i M.A. sa druge strane, kojom prilikom je lice H.A. zadobilo više ubodnih rana nanesenih nožem, te su istom u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane teške tjelesne povrede, opasne po život. Službenici uniformisane policije slobode su lišili i zadržali u prostorijima za zadržavanje lica M.Š., M.A., M.M. i M.A., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je od strane inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen uviđaj, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close