Izvještaj MUP-a ZDK za 03.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.04.2013. godine, u mjestu Vjetrenica, policijski službenici Policijske stanice Nemila su prilikom legitimisanja i pregleda A.M. i H.S., oba iz Tešnja, a koji su se nalazili u parkiranom putničkom motornom vozilu VW golf, registarskih oznaka M21-K-702, kod istih pronašli zeljastu materiju, umotanu u veću najlonsku vrećicu, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, i praškastu materiju, umotanu u bijeli papir, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 03.04.2013. godine, u mjestu Bičer, od strane H.J. izvršen je fizički napad na H.Z., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Kakanj lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice H.J., te su na licu mjesta izvršili uviđaj i poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 03.04.2013. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Misurići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka K20-A-489, kojim je upravljala A.F. iz Maglaja, i putničko motorno vozilo chevrolet, registarskih oznaka J19-A-384, kojim je upravljao Đ.I. iz Zenice. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobile su saputnice u vozilu chevrolet Đ.M. i Đ.E., obe iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Maglaj.

Vareš

Dana 03.04.2013. godine, u mjestu Strica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila renault, registarskih oznaka T03-E-350, kojim je upravljao R.B. iz Vareša. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je saputnik K.J. iz Vareša. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close