Izvještaj MUP-a ZDK za 03.03.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 03.03.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica
Dana 03.03.2014. godine, u u ulici Bulevar Kulina bana, izvršena je krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Golf II”, registarskih oznaka M51-E-489, vlasništvo S.Z. iz Zenice. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Dana 03.03.2014. godine, u ulici Avde Smajlovića, od strane lica T.A. iz Zenice počinjeno je krivično djelo posjedovanjem vatrenog oružja, pištolja marke „Zastava“, cal. 7,65 mm, sa pripadajućom minicijom, za koje isti nije posjedovao dokumentaciju. Navedeno vatreno oružje je uz potvrdu oduzeto, a lice lišeno slobode te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko
Dana 02/03.03.2014. godine, u ulici Novo brdo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.A., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica
Dana 03.03.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Radakovo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke “Fiat-Punto”, registarskih oznaka T45-T-343, kojim je upravljao K.N. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač, te suvozač S.S. zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close