Izvještaj MUP-a ZDK za 03.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.02.2013. godine, u mjestu Lokvine, izvršena je teška krađa u kladionici “Premier”, kojom prilikom je iz kase otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03.02.2013. godine, u ulici Crkvice, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je putničko motorno vozilo ford fiesta, registarskih oznaka 460-K-539, kojim je upravljao I.S. iz Zenice. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti ne posjeduje odgovarajuće dokumente i da navedene registarske tablice ne pripadaju vozilu. Predmetno vozilo je oduzeto, uz izdatu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 03.02.2013. godine, u ulici Željeznička, izvršena je teška krađa u prostorije preduzeća „Željeznice FBiH“, iz kojih su otuđena dva metalna ormara. Intervencijom službenika uniformisane policije, u mjestu Čatići, na otkupnoj stanici “Garo Compani”, vlasništvo K.N., pronađeni su otuđeni ormari, kao i lice Š.R. iz Kaknja, za koje postoje osnovi sumnje da je počinilac krivičnog djela. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 03.02.2013. godine, u ulici Metalska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo toyota, registarskih oznaka A79-A-732, kojim je upravljao H.D. iz Vareša, i putničko motorno vozilo isuzu, registarskih oznaka E17-K-261, kojim je upravljao D.F. iz Vareša. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobila je F.H., saputnik u vozilu isuzu. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane i krim policije.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close