Izvještaj MUP-a ZDK za 02.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.12.2013. godine, u ulici Mehmedalije Tarabara, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka OF-NC-40, vlasništvo A.M. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 01/02.12.2013. godine, u mjestu Crkvenjak, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo M.A., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 02.12.2013. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku stanicu „Ina“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta, čokolada, baterijskih lampi i drugih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 02.12.2013. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Seoča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo VW-kombi, registarskih oznaka J58-T-897, kojim je upravljao B.A. iz Trnova, i pješak J.O. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close