Izvještaj MUP-a ZDK za 02.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.12.2012. godine, u ulici Maršala Tita, u pekari „Pruščanović“, od strane nepoznatog lica, iz registar kase, izvršena je krađa određene količine novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 02.12.2012. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa iz stana, vlasništvo H.J., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i foto aparat. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 02.12.2012. godine, na regionalnom putu Perkovići-Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel vektra, registarskih oznaka 783-J-260, kojim je upravljao Š.V., i vozilo džip, nepoznatih registarskih oznaka, koje se udaljilo sa lica mjesta. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila opel vektra, kao i suvozač K.K. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policisjke stanice Žepče.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close