Izvještaj MUP-a ZDK za 02.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.10.2013. godine, u mjestu Čajdraš, izvršenim pregledom lica S.H. pronađen je jedan paketić od alu fulije sa biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu, težine 24,30 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 01/02.10.2013. godine, u mjestu Zbilje, izvršena je provala u vikend kuću, vlasništvo G.F., iz koje je otuđen aparat za varenje i ručna električna mašina za hoblanje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske staniceVisoko.

Breza

U toku noći 01/02.10.2013. godine, u mjestu Orahovo, iz štale, vlasništvo K.Š., izvršena je krađa jednog ovna. Zbog sumnje da je izvršio navedenu krađu, slobode je lišen A.A. iz Breze. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 02.10.2013. godine, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta i pješak O.N. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije, te su poduzete aktivnosti na pronalasku spornog vozila.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close