Izvještaj MUP-a ZDK za 01.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 01.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 31.08.2014. godine, u vremenu od 19,00 do 21,30 sati, u mjestu Moševac, izvršena je krađa određene količine novca i zlatnog nakita iz kuće, vlasništvo H.A. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 01.09.2014. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Hece, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

– teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka 00001-C, vlasništvo Oružanih snaga BiH, kojim je upravljao M.Z. iz Usore,

– putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka T69-E929, kojim je upravljao B.S. iz Zenice, i

– kombi marke “Volkswagen”, registarskih oznaka K49-E-638, kojim je upravljao I.S. iz Zavidovića.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač I.S., rođen 1990. godine, teške tjelesne povrede zadobili su vozač M.Z., te O.A. i M.H., dok su lake tjelesne povrede zadobili vozač B.S., te P.J. i M.A. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close