Izvještaj MUP-a ZDK za 01.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.06.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 01.06.2013. godine u 20,15 sati u PS Maglaj obratila se Š.Ž. i prijavila da je u posljednjih petnaest dana izvršena teška krađa u kuću vl. J.D. koja je locirana u mjestu Krsno Polje. Obzirom da je vlasnik odsutan, nije poznato eventualno otuđenje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj. Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode jedno lice je smrtno stradalo, jedno zadobilo neutvrđen stepen povreda i jedno lice lakše tjelesne povrede dok su ostale saobraćajne nezgoda sa materijalnom štetom.

Zenica

Dana 01.06.2013. godine u 20,30 sati u ul. Travnička cesta dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta i biciklista J.R. iz Zenice. U nezgodi, navedeni biciklista je vozilom službe hitne medicinske pomoći prevezen u prostorije kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su istom od strane ljekara konstatovane teže tjelesne povrede životno ugrožavajuće, te je u 23,30 sati od strane dežurnog ljekara obavještena PS Centar da je navedenom biciklisti konstatovana smrt. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I pod nadzorom tužioca.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području MUP-a ZDK saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području MUP-a ZDK nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close