Izvještaj MUP-a ZDK za 01.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

Dana 01.05.2014. godine oko 14,10 sati u mjestu Makve, općina Breza, došlo je do narušavanja JRiM svađom i tučom između L.A. i S.N. obadvojica iz Vareša, tom prilikom L.A. nožem nanio je lake tjelesne povrede S.N. ubodom u desnu potkoljenicu, nakon čega je S.N. dizalicom razbio zadnje vjetrobransko staklo na PMV marke Golf reg. oznaka E43-T-673, vlasništvo L.A. Izvršen uviđaj.

Tešanj

U vremenskom periodu od 28.04. do 01.05.2014. godine u mjestu Rosulje, općina Tešanj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo K.M. iz koje je otuđena TV plazma nepoznate marke, dvije motorne pile marke Sthil, laptop marke Acer, zlatni i srebrni nakit, muška i ženska garderoba. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode, dva lica zadobila su teške tjelesne povrede, u četiri saobraćajne nezgode osam lica zadobilo je lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području Ze-Do Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Zavidovići

Dana 01.05.2014. godine oko 19,45 sati u mjestu Laz, općina Zavidovići, došlo je do samozapaljenja PMV AUDI reg.oznaka TT173677, vlasništvo H.A. iz Zavidovića. U 20,20 sati od strane PVB požar na vozilu je ugašen. Izvršen uviđaj.

Na području Ze-Do Kantona nije bilo eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close