Izvještaj MUP-a ZDK za 01.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 31.03.2013. godine, u vremenu od 21,00 do 22,40 sati, u ulici Ibrakovića put, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka A62-K-918, vlasništvo A.A. iz Zenice, iz kojeg je otuđena kutija sa alatom, lanci za točkove, torba sa alatom i kutija cigareta. U 23,30 sati, u istoj ulici, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije lišen je slobode P.J., te je zadržan u službenima prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 31.03.2013. godine, u ulici Saliha Jašarspahića, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.N., iz koje je otuđena ženska kožna torbica u kojoj se nalazila određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj Jug

U periodu od 25.03. do 01.04.2013. godine, u mjestu Mravići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.A., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Žepče

Dana 01.04.2013. godine, na dionici pruge između mjesta Dolina, općina Zavidovići, i mjesta Globarica, općina Žepče, izvršen je pokušaj krađe metalnog ormara od PT postrojenja na pruzi, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH“. Zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode su lišeni: H.A., B.E.i M.E., svi iz Zavidovića, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close