Izmjene pravilnika o poljoprivrednim poticajima U Federaciji

Federalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović danas je javnosti i poljoprivrednim proizvođačima pojasnio nove izmjene i dopune Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnje. 

Tim izmjenama i dopunama će se isključiti ograničenje prodaje poljoprivrednih proizvoda na teritoriji Distrikta Brčko i Republike Srpske.

Također, tim izmjenama i dopunama biti će definirano da se poticaji neće isplaćivati dok se ne provjeri dokumentacija otkupljivača sa teritorija Distrikta Brčko i Republike Srpske, saopćeno je iz  Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

– Na taj način želimo suzbiti zlouporabe i uz to osigurati da poljoprivredni poticaji uistinu dolaze do pravih poljoprivrednih proizvođača. Izmjene i dopune se rade na inicijativu udruženja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvođača –  rekao je dopremijer Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close