Visoko

Izletište “Pode” Upovac

FB: Izletište “Pode” Upovac

Ovo je ideja koja je okupila sve ljude koji vole rodni kraj. Cilj nam je u ovom prelijepom prirodnom ambijentu napraviti izletište na koje ćemo rado dolaziti.

Ovako na Facebook stranici entuzijasti okupljeni oko projekta Izletište “Pode” Upovac opisuju svoj motiv, cilj i rad na projektu vrijednom svake pohvale.

U junu 2020.godine rodila se ideja da se pokrenu aktivnosti na uređenju izletišta “Pode”, nadomak sela Upovac. Uz učešće velikog broja ljudi i uz pozitivnu energiju koja se stvorila oko ovog projekta, dobrovoljnim radom i prilozima, te uz pomoć nekoliko privrednika i strukture vlasti u kratkom vremenu učinjeno je jako mnogo: Uređen izletišni prostor cca. 15.000m2, na kojem se nalazi nogometno igralište sa prirodnom travom i na kojem je postavljeno 15 stolova sa klupama, započelo se sa izgradnjom objekta od tvrdog materijala dimenzija 10X6 metara i urađen pristupni put. Mnogo ljubitelja prirode je bilo oduševljeno urađenim poslom na ovom izletištu i uputili su riječi pohvale za sve što je urađeno.

Da bi održavali ovo izletište i nastavili sa aktivnostima formirali smo Udruženje ljubitelja izletišta “Pode” koje ima za cilj da se nastavi sa uređenjem izletišta, gdje ima mjesta za svakog dobronamjernog zaljubljenika u prirodu, te da svi zajedno širimo ekološku svijest kod gradana i stvaramo ljepši ambijent za život.

Pozivamo vas da nam se priključite u ovoj pozitivnoj priči i date svoj doprinos, jer to je najmanje što možemo uraditi imajući u vidu činjenicu da smo prirodu posudili od svojih budućih naraštaja.

Svi zainteresovani da pomognu ovaj značajan i društveno koristan projekat dodatne informacije mogu dobiti i obratiti se  predsjedniku Udruženja Miralemu Bučuku (+387 61 825 193).

visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close