-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Izglasana neradna nedjelja u Kiseljaku

Nedjelja će za trgovine, internetske klubove i kladionice u Kiseljaku biti neradna.

Odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata, obrta i srodnih djelatnosti na području općine Kiseljak, većinom glasova, 16 od ukupno 23 vijećnika, izglasalo je Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici, piše Večernji list BiH.

Uz odluku o neradnoj nedjelji, usvojen je i amandman Kluba vijećnika SDA kojim je, osim dežurne apoteke nedjeljom, sa skraćenim radnim vremenom, omogućen rad benzinskim pumpama, pekarama i mesnicama.

Benzinske stanice u Kiseljaku nedjeljom će raditi do 16 sati, pekare do 14, a mesnice do 12 sati.

Odluka o neradnoj nedjelji dobila je potporu Kluba vijećnika HDZ-a BiH, njih 11, te većine iz Kluba vijećnika SDA. Izuzetak je bio Izudin Dahija, a jedna od vijećnica ovog Kluba, koji ima sedam vijećnika, nije bila na sjednici.

Protiv odluke bili su vijećnici opozicionih stranaka, dva vijećnika SDP-a i DF-a bila su protiv, a dvojica vijećnika HSP-a BiH tradicionalno suzdržana. Obrazloženje onih koji su bili protiv jest da vrijeme nije pogodno za dodatno ograničavanje rada.

Ipak, uz potporu većine u Općinskom vijeću, Kiseljak se pridružio sad već brojnim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini koje su od početka pandemije koronavirusa donijele odluku o neradnoj nedjelji.

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close