Izetbegović novi predsjednik SDA!

Bakir Izetbegović, novi je treći po redu predsjednik Stranke demokratske akcije, a u ovoj utrci pobijedio je Šemsudina Mehmedovića i Irfana Ajanovića, piše novinska agencija Patria.

Glasalo je 755 delegata, a samo su dva listića bila nevažeća.

Bakir Izetbegović je dobio 590, Mehmedović 159, a Ajanović samo četiri glasa. Nakon što je i zvanično saopćeno koliko ko ima glasova Mehmedović i Izetbegović dobili su aplauze.

Sudeći po atmosferi ova vijest je već poznata većini delegata, koji su u nezvaničnim razgovorima s reporterima Patrije potvrdili da je Izetbegović pobijedio.

-Hvala vam puno svima na ukazanom povjerenju, kazao je kratko Izetbegović obraćajući se delegatima, nakon čega je i pročitao listu za njegove zamjenike na kojoj se nalaze imena Mihneta Okića i Adila Osmanovića.

On je također pročitao i listu svih kandidata za potpredsjednike.

Za potpredsjednike SDA predloženi su Asim Sarajlić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Kukić, Melika Mahmutbegović, Salko Sokolović, Husejin Smajlović, Edin Mušić, Sejad Delić, Halid Genjac, Senad Bratić, Nermin Mandra, Edin Ramić, Senad Šepić, Alija Budnjo, Semir Efendić, Refik Lendo.

Foto: S. Saletović, avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close