Izet Smajević: Glas za šaku riže

Upravljanje državom je ne samo zahtjevan, već i odgovoran zadatak, kojeg samo tom zadatku dorasli uspješno mogu obavljati. Povijest nas uči da da nijedan narod, niti jedno vrijeme takvih nema u izobilju. Zato su izbori uistinu odgovorna zadaća naroda. Mi zajedno i pojedinačno tu zadaću godinama obavljamo neodgovorno, kao da idemo na teferič – NE SMIJE SE GLASATI ZA HARMONIKU I ŠAKU RIŽE – JER JE TO NAJSKUPLJA ŠAKA RIŽE NA SVIJETU!

Volio bih da su ove bolne demonstracije u našoj državi znak da je naš narod spoznao tu svoju grešku, narod koji je prema demokratskim načelima car! Ali ovdje u BiH danas, istjeran uz duvar!

O tome kako treba upravljati državom razmišljalo se, iznalazila dobra praksa i podučavalo druge hiljadama godina – znakoviti su Periklo, Platon, Hasan Kjafija Pruščak, … ali to i drugo svjetsko blago o odgovornosti i praksi upravljanja državom treba ne samo pročitati, već i razumjeti i poštivati.

I treba biti kreativan, poduzetan, dobronamjeran, odgovoran,… I još jednom: sigurno je – nema takvih u izobilju, ali su izbori zato tu da povjerimo taj odgovoran posao damo uistinu najboljim među nama. Prije više od 14 vijekova nam je tako i oporučeno.

I na kraju: Ova država nije kriva što je skliznula u jarak. Krivi su oni koji su njome upravljali. Rješenje je ipak u rukama cara – naroda. Treba ohrabriti neukaljane i dostojne da se nađu na listama i treba ih s lučom na listama tražiti!

A u međuvremenu situaciju ne treba praviti gorom nego što jeste – ne treba rušiti naše.

Izet Smajević
Općinsko vijećnik Stranke za BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close