Izdato 6.520 prekršajnih naloga u pojačanoj akciji nepropisnog parkiranja

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u mjesecu decembru 2012. godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja. Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdata su 424 prekršajna naloga: 223 prekršajna naloga su uručena vlasnicima vozila, dok je 201 prekršajni nalog ostavljen na vidnom mjestu na vozilu kojim je počinjen prekršaj.

Navedene aktivnosti policijskih službenika su u kontinuitetu provođene tokom čitave 2012. godine, u kojem periodu je prilikom kontrole mirujućeg saobraćaja ukupno izdato 6.520 prekršajnih naloga. Na osnovu dostavljenih podataka iz policijskih stanica evidentno je da je ubjedljivo najviše prekršajnih naloga, 4.126, izdato na području iz nadležnosti Policijske stanice Centar, dok policijske stanice: Nemila, Doboj Jug i Usora nemaju izražen problem mirujućeg saobraćaja, gdje je zabilježen zanemariv broja izdatih prekršajnih naloga. Navedene aktivnosti će se u kontinuitetu nastaviti i u 2013. godini.

Ovom prilikom još jednom podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojima bi ista ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close