Izbjeći greške iz Visokog u Krasnodaru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovaće danas u Krasnodaru, gdje će sa domaćinom Rusijom u 14 sati, u samo četiri dana, odigrati drugu utakmicu sa pulenima selektora ruskog državnog tima Olega Kuleshova.

Za nadati se da će naši rukometaši pružiti bolju igru u odnosu na onu koju su prikazali u četvrtak u Visokom u kvalifikacionoj utakmici 3. kola (23:32) u kojoj su ispoljili previše grešaka,  koje nisu smjeli sebi dozvoljavati u duelu sa favorizovanom Rusijom. Kako god,  pred našim rukometašima, koji su se već oprostili od nade u plasman na EP naredne godine u Danskoj, sada je novi veliki izazov, po nekim aspektima još veći nego prije nekoliko dana kada su prvi put u ovim kvalifikacijama igrali sa ovim protivnikom. Ovog puta ne samo da će ponovo protiv sebe imati odličan suparnički tim, vrhunski pripremljen i utreniran, od kojeg se očekuje da na svom terenu od starta krene svom silinom po novu pobjedu, nego i brojnu publiku, koja će mu biti osmi igrač.

Svakako je to prevelik, ne samo psihološki teret, za našu podmlađenu selekciju, koja je, zašto ne reći, zasad i nedovoljno uigrana. Nakon nedavnih igračkih izmjena u sastavu našeg tima, puleni selektora BiH Dragana Markovića još traže svoju igru pa im ovaj susret dolazi u naročito nepovoljno vrijeme jer, čak i da danas igraju protiv drugog tima domaćina, sigurno je da bi i tada imali velikih problema.

Ali, ono što je izvjesno, to je da bh. igrači neće istrčati na parket dvorane “Olymp” u Krasnodaru sa unaprijed podginutom bijelom zastavom i da će maksimalnim zalaganjem pokušati, bar malo, da poprave utisak iz prvog susreta sa Rusiijom u Visokom.

“U prvoj utakmici, mi mlađi reprezentativci, dali smo maksimum protiv jake Rusije. Svi smo svjesni činjenice šta i ko je, zapravo, ruska reprezentacija u svjetskom rukometu. U selekciji Rusije ima puno igrača, svjetske klase, koji igraju u redovima Chekhovskih medveda u Ligi prvaka i koji spadaju u vrh evropskog rukometa. Smatram da smo u prvom meču sa Rusijom, platili danak našem neiskustvu. Igrali smo brzopleto. U ovom meču želimo pokazati bolju igru i popraviti utisak iz meča u Visokom”, rekao je mladi i talentovani bh. reprezentativac Ivan Milas.

Utakmicu 4. kola kvalifkacija Rusija – BiH sude turski arbitri Kursad Erdogan i Ibrahim Ozdeniz.

Grupa 7

1. Rusija    3    2    0    1    99:84    4
2. Austrija    3    2    0    1    97:90    4
2. Srbija    3    2    0    1    82:81    4
3. BiH    3    0    0    3    68:91    0

Parovi 4. kola

Rusija – BiH (14 sati)
Srbija – Austrija (18.30)

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close