NogometSport

Ivica Osim: E, zato je Hrvatska u finalu….

Legendarni trener o uspjehu Hrvatske

Legendarni Ivica Osim u razgovoru za srbijanski Sputnik objasnio je zašto Hrvatska igra u finalu Mundijala, a ostale zemlje Balkana o tome mogu samo da sanjaju.

Nekadašnjji selektor zajedničke nam države poručio je da je Hrvatska znala iskoristiti sve što joj je išlo u prilog, a da ostale reprezentacije sa Balkana treba prije svega da se pomire sa činjenicom da postoji neko ko nešto bolje radi i da ga trebaju uzeti za primjer.

“Hrvatska je imala bolje kontakte sa Zapadom, tamo je više naučila. Posebno njihovi igrači koji tamo rade, s njima je lakše igrati i raditi. Iza Hrvatske stoji puno rada i talenta, imaju nekoliko izvanrednih igrača i dobro su iskoristili političku situaciju na Balkanu. Sve što im ide u prilog na jedan mudar način su iskoristili. Od nekadašnjih neprijatelja pravili su sebi prijatelje”, poručio je Osim.

Također, on je objasnio kako su hrvatski fudbaleri stigli do finala.

“Njihovi igrači su školovani na jedan drugačiji način. Nisu završavali karijeru s novcem koji dobiju u državama u kojima igraju, već su išli dalje i to su radili na najbolji mogući način. Nikog nisu podcjenjivali, ali nikog ni precjenjivali. To je najteže. To treba znati, a oni su to napravili. Sad će biti pompe oko njih, ali zaslužene”.

Šta trebaju zemlje s prostora bivše Jugoslavije da nauče od Hrvatske?

“Za razliku od ostalih Jugoslavena, Hrvati znaju bolje podnijeti i uspjehe i neuspjehe. Oni su za razliku od ostalih puno toga naučili, a mi ostali pravimo se da znamo sve i ne volimo učiti. Zbog toga sve ostale bivše države Jugoslavije trebaju biti pametne i izvući pouke od Hrvata. Treba prihvatiti da netko nešto bolje radi. To je najbolji put – imati nekoga za primjer. Zato je Hrvatska u finalu, a Srbija nije. Ostali trebaju biti pametni i iskoristiti iskustva Hrvatske”, poručio je Osim.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close