IV Kongres Al-Azhar uleme iz BiH

Ovogodišnji, četvrti po redu, kongres i skup Azharove uleme i alumnista univerziteta Al-Azhar iz BiH, održat će se u Cazinu u prostorijama medrese “Džemaludin ef. Čaušević” 20. i 21. novembra 2015. godine, Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta sadržaj će kongresa biće obogaćen izložbom djela koja su pisali istaknuti bosanskohercegovački alimi, a koji su znanje stjecali na najvećem i najstarijem islamskom univerzitetu na svijetu. Djela će biti izložena u gradskoj galeriji u Cazinu od 21. do 25. novembra 2015. Također, u sklopu ovogodišnjeg Kongresa, medžlisi Islamske zajednice u Bihaću, Cazinu, Bužimu, Bosanskoj Krupi i Velikoj Kladuši organizovat će i javne tribine u domovima kulture sa početkom u 19:00 h, na kojima će učestvovati dr. hfz. Kenan Musić i mr. Dino maksumić u Bihaću, zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein Smajić i predsjednik unije Al-Azhar uleme iz BiH Hasib Hadžić u Cazinu, zatim Nezim ef. Halilović Muderris i mr. hfz. Ahmed Bukvić u Bužimu, gl. imam Medžlisa IZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić i prof. Abdulaziz Nuspahić u Bosanskoj Krupi, te urednik Glasnika Islamske zajednice mr. Mustafa Prljača i gl. imam Medžlisa IZ Jablanica Ekrem ef. Hodžić u Velikoj Kladuši.

Na kongresu koji počinje u 11:00 obratit će se načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević,  gl. imam Medžlisa IZ u Cazinu Said ef. Mujakić, premijer USK mr. Izudin Saračević, muftija bihaćki Hasan ef. Makić, ambasador AR Egipat u BiH Nj.E. Yasser Sayed El Atawi i zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH mr. Husein Smajić.

Ovim putem se pozivaju svi alumnisti univerziteta Al-Azhar na okupljanje koje će početi 20. novembra u poslijepodnevnim satima u medresi Džemaludin Čaušević u Cazinu.

rijaset.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close