-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleLjubav i sex

Istraživanje utvrdilo koliko traje prosječan intiman odnos

ŠTA KAŽU PODACI

Ljekar Harry Fisch je sproveo istraživanje kako bi utvrdio koliko traje prosječan seks, a rezultate je objavio u knjizi “The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups”.

Naime, 43 posto ljubavnih parova u prosjeku ne vode ljubav dulje od dvije minute. Dalje, 23 posto njih se seksa od tri do sedam minuta, 15 posto od sedam do 15 minuta, a samo 12 posto parova navelo je da seks traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Fisch je također naveo da su muškarci glavni “krivci” za kratke seksualne odnose zbog preuranje ejakulacije. Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute zbog čega često ostaju uskraćene za seksualno zadovoljstvo.

“Postoje velike varijacije između parova pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali mnogo je više onih čije su ‘strastvene seanse’ kratke”, ispričao je.

Osim toga, u spomenuoj knjizi naveo je da parovi u prosjeku vode ljubav dvaput sedmično. Muškarcima koji ne mogu odgoditi orgazam nakon dvije minute niti ga doživjeti nakon 40 minuta savjetovao je da se obrate ljekaru.

Klix

Foto: Shutterstock

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close