Ispovijest čovjeka koji je na minutu posjedovao domenu Google.com!

Sanmay Ved bivši je zaposlenik Googlea koji je istražujući servis Google Domains uspio nakratko preuzeti vlasništvo nad domenom Google.com.

domain

Sanmay Ved bivši je zaposlenik Googlea i MBA student u Bostonu, koji je 29. septembra na minutu postao vlasnik najposjećenije internetske domene na svijetu – Google.com. Dogodilo se to slučajno, dok je Ved istraživao mogućnosti servisa Google Domains. U polje za pretraživanje slobodnih domena ukucao je upravo Google.com, i na njegovo veliko iznenađenje domena je, greškom, prikazana kao slobodna.

Znatiželjan kakav jest, odmah je domenu stavio u košaricu za kupovinu, te potvrdio transakciju. Nekoliko trenutaka i 12 dolara kasnije, dobio je potvrdu uspješnosti transakcije – domena Google.com postala je njegovo vlasništvo, zajedno sa svim detaljima koji vlasniku domene moraju biti dostupni! Osim toga, počeo je na svoju e-mail adresu dobivati i obavijesti o raznim promjenama na stranicama smještenim na servisu Google Sites. Zaključak – Sanmay Ved doslovno je posjedovao Google.com.

Oko minutu nakon upisa vlasništva stigla je i neminovna obavijest o poništenju kupnje, poslana od strane Google Domains servisa. Time je Vedovo kratkotrajno vlasništvo nad najmoćnijom domenom Interneta otišlo u povijest. On je cijeli ovaj događaj opisao i dokumentirao screenshotima na svom LinkedIn blogu, pa sve detalje možete saznati izravno od njega.

 

Sanmay-Ved-domain-Google

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close