NogometSport

Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović će suditi na Evropskom prvenstvu

Dvojica bh. sudaca, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, sudit će na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Njemačkoj.

UEFA je danas ozvaničila listu sudija na kojoj se nalaze i dvojica bh. arbitara, koji će biti angažovani na utakmicama grupne faze Evropskog prvenstva.

Iako se možda očekivalo da će Peljto biti među glavnim sucima, to ipak nije slučaj. On se nalazi na spisku arbitara koji će biti četvrte sudije na utakmicama grupne faze Eura, a Ibrišimbegović je na spisku rezervnih pomoćnih sudija.

Za glavne sudije Evropskog prvenstva imenovani su:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesus Gil Manzano (Španija), Marco Guida (Italija), Istvan Kovacs (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Francois Letexier (Francuska), Danny Makkelie (Nizozemska), Szymon Marciniak (Poljska), Halil Umut Meler (Turska), Glenn Nyberg (Švedska), Michael Oliver (Engleska), Daniele Orsato (Italija), Sandro Schärer (Švicarska), Daniel Siebert (Njemačka), Anthony Taylor (Engleska), Clement Turpin (Francuska), Slavko Vinčić (Slovenija) i Felix Zwayer (Njemačka).


Iz UEFA-e je najavljeno da će pripreme za službena lica uključivati kurseve za sve sudije, pomoćnike i osobe za VAR, a održat će se sredinom maja u Franksfurtu.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close