Općine BiHPolitika

IPAK SEKA?! Načelnica Visokog u nemilosti SDA zbog Sebije Izetbegović!

Prilikom prošlogodišnje posjete predsjednika Turske načelnici Amri Babić je ponuđeno da samo supruge predsjednika Emina Erdogan i Sebija Izetbegović prisustvuju otvaranju novosagrađenog objekta, što je ona odbila! Od tada je u nemilosti SDA?!

(The Bosnia Times)  

Kada je maja prošle godine u sklopu zvanične posjete Sarajevu turski predsjednik R. T. Erdogan prisustvovao otvorenju renoviranog Isa-begovog hamama, te Careve Džamije, desilo se nekoliko protokolarnih propusta. Navodno je predsjednik Erdogan bio ljut jer je doček nije bio na očekivanom nivou. Nekoliko mladomuslimanskih familija je jednostavno opkolilo i zloupotrijebilo Erdoganove simpatije koje je iskazivao prema njima, zbog čega protokol i doček nije bio na nivou jednog državnika.

Pored toga bilo je planirano da predsjednik Erdogan sa suprugom Eminom istoga dana otvori novosagrađeni objekat u Visokom kojeg je financirala Turska.

Međutim, nekoliko dana prije Erdoganovog dolaska načelnici Amri Babić je ponuđeno da samo supruge predsjednika Erdogana i Izetbegovića, Emina i Sebija prisustvuju otvaranju novosagrađenog objekta. Načelnica Babić je ovu ponudu odbila smatrajući da taj događaj za Visoko ima veću važnost i težinu.

Mnogi smatraju da je od tada Amra Babić u nemilosti i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close