IO N/FSBiH zadovoljan Sušićevim izvještajem, novac ključ ostanka

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) pozitivno su ocijenili izvještaj selektora Safeta Sušića o radu i nastupu u Brazilu.

U Sarajevu je u toku sjednica IO N/FSBiH na kojem će se, između ostalog, razgovarati i o budućnosti Safeta Sušića na klupi fudbalske reprezentacije BiH. Selektoru koji je vodio reprezentaciju BiH na Mundijalu u Brazilu je istekao ugovor 30. juna.

Dragan Kulina, član IO, tokom pauze je za Anadoliju rekao da je Sušić podnio izvještaj, a da su kritike članova IO o njegovom radu i nastupu u Brazilu bile pozitivne, jer nije bio postavljen cilj da se prođe grupna faza takmičenja. Kulina je rekao da je prvi nastup BiH na nekom velikom takmičenju ocijenjen relativno uspješnim.

Kako je Kulina rekao, svi članovi IO imaju želju da Sušić vodi reprezentaciju i u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2016. u Francuskoj.

Nakon pauze će uslijediti rasprava o nastavku saradnje sa Sušićem, a fokus će biti na finansijskom aspektu novog ugovora.

“Prije pola godine smo željeli o tome pričati, ali je Sušić izbjegavao razgovor”, rekao je Kulina i dodao da se nada da će Sušić ostati selektor jer je legenda bh. fudbala.

PIŠE: ANADOLIJA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close