Inzko otvorio 20. ZEPS

ZENICA – Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko danas je u Zenici svečano otvorio 20. Generalni bh. sajam ZEPS 2013.

-Prisustvo sve većeg broja međunarodnih kompanija na ovogodišnjem sajmu svjedoči o činjenici da Bosna i Hercegovina može, šta više, mora učestvovati na svjetskom tržištu – naglasio je Inzko prilikom otvorenja sajama ZEPS 2013.

I ove godine 10. Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2013, održava se zajedno s Generalnim bh. sajmom ZEPS 2013 na sajmištu Kamberovića polja u Zenici od 1. do 5. oktobra.

Najveći sajam u BiH ove će godine imati 11.150 metara kvadratnih izložbene površine na kojoj će se predstaviti 386 izlagača iz 26 država.

Radi se o sajmu na kojem su tradicionalno zastupljene djelatnosti građevinarstvo, proizvodnja i prerada metala, prerada drveta, prerada plastičnih masa, guma, izrada namještaja, IT tehnologije, transport, prehrana, a ovogodišnji sajam će posebno biti posvećen energetskoj efikasnosti.

Ove godine se država Bahrein po prvi put pojavljuje na sajmu ZEPS, a najavljuje se da će značajan broj kompanija i biznismena iz ove arapske države predstaviti mogućnosti ulaganja i trgovinske saradnje s bh. privrednicima, naročito kada je riječ o uvozu bh. proizvoda u Bahrein.

Bit će organizirano i više poslovnih susreta privrednika Bahreina i Bosne i Hercegovine.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close