Investicija “grehota”: Asfaltiranje u Trebinju da ti pamet stane

Najčudnije asfaltiranje, vjerovatno u svijetu, zabilježeno je u prigradskom naselju Vinogradi, pored Trebinja.

Ovdje nikada nije bilo asfalta, a mještani su vidjeli dolazak teških mašina i ponadali se da će se to konačno promijeniti.

Međutim, mašine su postavile oko 30 kvadratnih metara asfalta i nestale.

Ova investicija u Trebinju već je prozvana “grehota”.

(Faktor.ba)

Asfaltiranje na trebinjski način

Stanovnici trebinjskog prigradskog naselja Vinogradi ponadali su se da će nakon 30 godina konačno umjesto makadama dobiti asfaltiranu ulicu, i to mimo predizborne kampanje.

Iznenađenje je bilo još i veće kada su teške mašine postavile svega 30-ak kvadratnih metara asfalta i otišle. Komad asfalta je ostao kao malo pusto ostrvo stoji na sred ulice i ništa ne povezuje. U maloj ulici koja nema ime, a ima malo glasača, pa za razliku od ostalih u naselju nije asfaltirana „kad je vrijeme“, bagerima su se najviše obradovala djeca, koja su uživo gledala kako izgledaju prave mašine, čije igračke su im omiljena zanimacija.

Vrijednost kapitalne investicije još nije poznata, jer u gradskom budžetu nema stavke za ove namjene. U Trebinju je ova investicija već prozvana „gre’ota“, jer je očigledno mala količina asfalta ostala višak na drugom poslu, pa je prosuta u Vinogradima kako ne bi propala.

Nebojša Vukanović

trebinjedanas.com

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close