-TopSLIDEOstali sportoviSport

Interesantan događaj u parku “Ravne 2”: Turnir u obaranju ruke privukao takmičare sa Balkana

SPEKTAKL U VISOKOM

Riječ je o relativno mladom sportu, koji nije toliko zastupljen u ovom dijelu Evrope

Arheološko – turističko – sportski park “Ravne 2” u Visokom danas je bio domaćin sjajnog sportskog događaja, a u pitanju je bilo Međunarodno takmičenje u obaranju ruke.

Riječ je o relativno mladom sportu, koji nije toliko zastupljen u ovom dijelu Evrope, ali vrijedni entuzijasti iz Visokog, predvođeni Mubekirom Zilićem su pokazali da ovaj sport ima ljubitelje, ali i sjajne takmičare i na Balkanu, a publika u Visokom je imala priliku uživati u nekoliko sjajnih super mečeva.

Na današnjem turniru u Visokom učestvovalo je ukupno 36 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a postignuti su sljedeći rezultati: Đorđe Đokić – Emrah Piljug 3-0, Emir Karaman – Almin Zilić 0-3, Ahmed Kolenda – Emir Muratović 3-0, Milan Milosavljević – Mario Andačić 3-1, Uzejir Mujkić – Emin Šećerović 0-3, Aleksandar Divac – Vladislav Milišić 3- 0, Mubekir Zilić – Sava Vulović 3-0, Edib Lepić – Nikolas Đačić 3-0, Roko Kraljević – Stefan Bubanja 1-3, Sadžid Lepić – Josip Crnković 3-1, Ilija Despotović – Marko Vojinović 3-0, Petaj Sević – Dejan Palangetić 3-0, Mahir Čelebić – Marko Mušić 3-0, Milan Milosavljević – Emir Muratović 3-0, Arnel Karasalihović – Afan Memić 3-0, Dino Mujkić – Marin Živanović 3-0, Suad Hadžović – Ahmed Konjo 3-0 i Dervis Vejzović – Benjamin Jukić 3-0.

Organizaciju turnira je podržala Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, a organizatori, kao i dr. Semir Osmanagić u ime Fondacije su se zahvalili svim učesnicima na dolasku, sjajnom turniru i organizaciji, kao i samom druženju u Bosanskoj dolini piramida.

N. Sm.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close