Visoko

Informacija o aktivnostima PS Visoko 01.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 01.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 01.11.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2.Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i  to tučom te omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.

3.Za navedeni dan na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4.Policijski službenici ove PS su kontrolisali 37 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 26 prekršajnih naloga i to za počinjene  u saobraćajukao što su nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.

5.Na zahtjev građana izvršeno je  5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

 

Obavijest o lokacijama i vremenu upotrebe radarskog sistema “XRD traffic patrol” za mjesec novembar, dostavili smo BIHAMK-u, što će vjerovatno biti dostupno na njihovoj web stranici ( https://bihamk.ba/bs/spi/radari)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close