BiHPolitika

Infografika: Putna infrastruktura koja bi se trebala graditi od akciza

Iako Predstavnički dom PsBiH nedavno nije prihvatio set zakona o akcizama, ova tema i dalje je aktuelna.

(radiosarajevo.ba)

Vijeće ministara BiH i dalje ulaže napore za vraćanje seta zakona o akcizama u parlamentarnu proceduru, a to je svojom izjavom potvrdio i Denis Zvizdić, rekavši da je ponovo osigurana parlamentarna većina za akcize.

Usvajanje seta zakona podržava i vršilac dužnosti direktora JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, smatrajući da bi time bila ubrzana izgradnja koridora Vc.

Terzić je precizirao je da je riječ o dijelu dionice Počitelj – Mostar u dužini sedam km i trećeg lota na dionici Zenica jug – Zenica sjever, a za koje su završene pretkvalifikacije i uskoro će biti poslane na finansijsku ponudu.

Većina poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prošle je sedmice prihvatila negativno mišljenje Komisije za finansije i budžet o setu zakona o akcizama čime su iz parlamentarne procedure, za sada, izbačena ova zakonska rješenja koja su uvjet za nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Šta ovaj set zakona, za koje se tvrdi da bi se uskoro ponovo mogli naći pred parlamentarcima, BiH još donosi, saznajte u infografici.

: Akcize.jpg
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close