InfoDirect: Washington, financijska oligarhija i Rotschildi i unosna “industrija azilanata”

Sjedinjene Države su te koje financiraju trgovinu afričkim imigrantima koji iz Libije ulaze u Italiju, pozivajući se na interno izviješće austrijske vojno-obavještajne službe “Österreichischen Abwehramts” piše časopis InfoDirekt, inače poznat po svojim vezama u oružanim snagama.

(altermainstreaminfo.com.hr)

U članku u kojem se tvrdi da SAD plaćaju trgovce imigrantima u Europi se ne navodi puno toga. Naime, tvrdi se kako se troškovi dolaska jedne osobe u Europu procjenjuju  na nešto više od 3000 eura, kao što navode i drugi mediji.

“Odgovorni za trgovinu ljudima traže zelenaške cijene da bi izbjeglice doveli u Europu i njihove usluge variraju od 7 000 do 14 000 eura, ovisno o područjima i različitim organizacijama trgovaca ljudima. Same izbjeglice su uglavnom previše siromašne da plate slične svote. Austrijska policija koja obrađuje tražitelje azila za ove informacije zna već neko vrijeme, ali nitko nije spreman razgovarati i dati izjavu o tome, čak ni pod uvjetom anonimnosti”, piše InfoDirect.

Prema internom izvješću austrijske obavještajne službe “podrazumijeva se da su američke organizacije stvorile model sufinanciranja i podnose najveći dio troškova trgovine imigrantima”.

Riječ je o “istim organizacijama koje su svojim radom zapalile i bacile u kaos Ukrajinu prije godinu dana”. Ovo je više nego jasna aluzija na takozvane američke nevladine organizacije, humanitarne udruge i udruge za građanska prava koje rade pod pokroviteljstvom američkog State Departmenta i “filantropa” i milijardera  Georga Sorosa.

Članak završava pozivom “novinarima, policajcima i obavještajcima da aktivno sudjeluju u potrazi za podacima koji će potkrijepiti navedene tvrdnje, jer je trenutna situacija izuzetno opasna i objava točnih informacija može spriječiti eskalaciju krize”.

U članku objavljenom naknadno austrijski list otkriva “kako u Austriji cvijeta posao vezan za izbjeglice i da je samo jedna tvrtka koja se brine za tražitelje azila dobila 21 milijun eura od države kako bi im pomogla i nahranila ih”.

Međutim, ovdje dolazimo do zanimljivih podataka, jer je riječ o pravom profitabilnom društvu sa sjedištem u Švicarskoj,  “Ors Service Ag”, koje je u vlasništvu financijske kuće “British Equistone Partners  Europe”, dio moćne  “Barclays Banke”, multinacionalnog financijskog giganta također poznatog “Oklopnjača Rotschild” čiji su glavni dioničari privatni bankari tvrtke “NM Rothschild & Sons Limited” i njihov financijski satelit “Lazard Brothers”, otkriva talijanski analitičar Maurizio Blondet.

Dakle, društvo koje se bavi pružanjem pomoći izbjeglicama i nudi prehranu azilantima je “podružnica podružnice još jedne manje podružnice moćne  Barclays Banke”. Otprilike tako nekako, iako trag nije teško pratiti.

“Predsjednik Barclays Banke je godinama bio sin Marcus Agius Rothschild. On je oženio kćer Edmunda de Rothschilda, Katherine Juliette. Rezultat toga je da također ima kontrolu nad British Broadcasting Corporation (BBC) i jedan je od tri direktora Upravnog odbora skupine Bilderberg. Rothschildima ne smeta nijedan posao i izgleda da su vidjeli da je organiziranje “dobrodošlice” imigrantima i briga o njima javnim novcem posao koji će progresivno rasti.

Thierry Meyssan za Voltairenet piše kako je ovo otkriće potvrda njegovog opširnog članka objavljenog prije četiri mjeseca u kojem između ostalog navodi da val izbjeglica u Europi nije slučajna nuspojava sukoba na Bliskom istoku, nego strateški cilj Sjedinjenih Država. Meyssan ovu američku strategiju naziva “teorijom kaosa” i poziva se na Lea Straussa (1899. -1973.), filozofa, oca i gurua neokonzervativaca koji su zauzeli ključna mjesta u američkim institucijama.

“Načelo ove strateške doktrine se može sažeti na slijedeći način: Najlakši način za pljačku prirodnih resursa jedne države na dugi rok nije zauzeti tu zemlju vojnim putem, nego uništiti tu državu. Bez države nema vojske, a bez neprijateljske vojske nema opasnosti od poraza. Od tog vremena, strateški cilj vojnog NATO saveza sa Sjedinjenim Državama na čelu  je isključivo uništavati države. Što će se kasnije događati s pogođenim narodima, to nije problem Washingtona. Migracije na Mediteranu, koje su za sada još uvijek humanitarni problem (200 000 imigranata u 2014. godini), dalje će prerasti u ozbiljan gospodarski problem. Nedavne odluke Europske unije nisu usmjerene na to da se problem masovne imigracije zaustavi, nego da se opravdaju nove vojne operacije kojima treba zadržati kaotično stanje u Libiji. Naravno, kaos se ne treba riješiti. To je točno tako. Američka strategija je zapravo usmjerena da se Europljani uvuku u vojne avanture u Libiji, Siriji i Ukrajini; Jednom kada Europljani do grla zaglibe u močvare kaosa zbog nedovoljne vojne obuke i kapaciteta morati moliti za pomoć jedinu preostalu supersilu. Ona će nas ujediniti više nego ikad, jer “nas štiti od kaosa”, piše Thierry Meyssan.

Za kraj je nužno spomenuti lijevo-liberalni dio političkog spektra koji kao i uvijek štiti interese “onih najslabijih”, u ovom slučaju imigranata, dok u stvari sudjeluje u ovom velikom i unosnom poslu, nekada i ne znajući što čini.

U svakom slučaju, ovaj ogroman val imigranata koji je zapljusnuo Europu treba zbrinuti, a nesretnim ljudima dati mogućnost da žive u miru i uvjetima dostojnima čovjeka. Međutim, govoriti isključivo o vrhu ledenog brijega, a ne rješavati problem u korijenu, bilo da je riječ o Libiji, Siriji, Iraku, Afganistanu ili Ukrajini samo potvrđuje navode Thierrya Meyssana da Bruxelles u istoj mjeri kao i Washington sudjeluje u proizvodnji kaosa na globalnoj razini koji u Europi tjera na stotine tisuća ljudi. Račun će na kraju platiti europski porezni obveznici i trošenje javnog novca u te svrhe će neminovno uzrokovati porast ksenofobije. Naravno, taj ćemo problem kao i sve ranije rješavati naknadno i u međuvremenu ćemo se zgražavati nad monstrumima, što i jesu, kao što je Anders Breivik i njemu slični. Time što ćemo reći da sami nismo isti kao Breivik oprat ćemo nečistu savjest i zaboraviti da Libijcima, Sirijcima i mnogima drugima nikada ne bi palo na pamet da gumenim čamcima spas potraže na obalama Europe. Netko je zbog njihovih resursa i geostrateškog položaja odlučio da njihova domovina mora biti uništena, a što je najgore financijska oligarhija čak i ovu “veliku seobu” vidi kao unosan izvor profita.

Ovdje se treba pridružiti apelu austrijskog časopisa InfoDirect i pozvati novinare, policajce i obavještajce da aktivno sudjeluju u potrazi za istinom, jer je trenutna situacija izuzetno opasna i možda objava točnih informacija ipak može spriječiti eskalaciju krize.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close