NogometSport

Infantino ima novu ideju za “normalizaciju” fudbala

Promijenio priču

Dolaskom na čelo FIFA-e Gianni Infantino se zalagao za što veći broj učesnika na završnim turnirima, posebno se to odnosi na Svjetsko prvenstvo. 

Infantino je zajedno s ostalim članovima Izvršnog odbora FIFA-e glasao da na Svjetskom prvenstvu 2026. godine nastupi 48 reprezentacija podijeljenih u 16 grupa sa po tri tima.

Uslijed pandemije koronavirusa Infantino je promijenio mišeljenje i sada predlaže da se smanji broj turnira, broj timova u ligama kako bi se “normalizovao” fudbal.

“Moramo da proučimo globalni uticaj ove krize. Sada je to teško, jer ne znamo kada će se situacija normalizovati. Ali, možemo da vidimo neke mogućnosti. Možda možemo da reformišemo fudbal vraćajući se korak unazad. Sa drugačijim takmičenjima, recimo. Manje turnira, ali interesantniji turniri”, rekao je Infantino za Gazzettu dello Sport.

“Lige sa manje klubova, manje utakmica da bismo zaštitili zdravlje igrača. Moramo da vidimo kolika je šteta, pa da nađemo način da je saniramo.”

Prvi čovjek svjetskog fudbala je poručio da će svi trebati podnijeti žrtvu te da će jednom kada kriza prođe biti neophodno napraviti promjene.

“Jasno je da će biti potrebne teške mjere i da neće biti lako, ali svi moramo da prihvatimo i podnesemo žrtvu”, kazao je Infantino.

Portal SportSport.ba 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close