Index.hr: Ratni zločinac Dario Kordić glumi “savremenog Isusa”

Ratni zločinac Dario Kordić ovoga vikenda ponovo je držao misu svojim pristašama, piše hrvatski portal Index.hr, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Gostovao je Kordić u pastoralnom centru na Mukinjama u Lici, na predstavljanju knjige koju su o njemu napisali Mladen Pavković i Miroslav Piplica.

Kompletno Kordićevo izlaganje zabilježeno je u snimci portala Likaplus, koji javlja da je ratni zločinac svojom govorancijom rasplakao sve prisutne na tribini.

Kordić je na tribini govorio držeći krunicu u ruci. Pričao je o svom “susretu s Bogom u zatvorskoj ćeliji”, u kojoj je završio zbog masakra 116 civila u Ahmićima. Ako je vjerovati Kordiću, zatvorske dane proveo je u molitvi, a svaki dan je svoju ćeliju škropio svetom vodom. Iznad kreveta je, kaže, imao križ, a na stolu sliku gospe, piše Index.hr, prenosi Patria.

Koliko je Kordić uživljen u svoju novostečenu ulogu “suvremenog Isusa”, piše ovaj portal dalje, govori njegova priča o jednom zatvoreniku koji je navodno na svoj ormar nalijepio sliku sotone. Kordić tvrdi da se svaki dan molio za tog zatvorenika, dok mu ovaj jednog dana nije rekao: “Dario, danas sotona ide u koš, a ti mi daj sliku majke božje da je zalijepim na ormar”.

Ratni zločinac, kojeg je katolička crkva po dolasku iz Zagreb dočekala raširenih ruku, ispričao je i kako je na letu prema Hrvatskoj “iz zraka blagoslovio Hrvatsku”, te kako je ljubio zemlju u Zračnoj luci Zagreb. Kordić je uvjeren da je na zagrebačkom aerodromu, kao i na tribini u Lici, iz njega progovarao duh sveti.

Prisutnima je otkrio i kako mu je cilj studirati teologiju i “krenuti putem svjedočenja i molitve za svoj narod”. U zatvoru mu je, kaže, najteže bilo što je bio razdvojen od svoje četvero djece. Tvrdi da je njegova 19-godišnja kći prvu noć nakon što je izišao iz zatvora spavala u krevetu između njega i njegove supruge.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close