Imenovati nove uprave i jasno objelodaniti kriminal napravljen predhodnih godina

MOSTAR – Do kraja ćemo jasno objelodaniti kriminal koji su počinili i sve ono što rade u posljednjih nekoliko godina, pa neka nadležne institucije to provjere, izjavio je Dragan Čović za medije, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ako hoćemo ići naprijed, Vlada FBiH mora izaći iz krize na ovaj ili onaj način, jer je situacija apsolutno neprihvatljiva i nepodnošljiva za stanovnike. Partneri koji trenutno čine Vladu moraju konačno početi raditi i poštovati dogovore. Napravili smo precizan dogovor da ćemo, prije svega, riješiti kadrovska pitanja.

To je ključni problem, jer očigledno neko vjeruje da može upravljati FBiH na način kako su upravljali posljednje četiri godine. Očigledno je nečija želja bila da budu uništena javna poduzeća, posebno u Hercegovini. Kada se Vlada počela baviti “Aluminijem” u Mostaru, on je od pozitivnog poslovanja došao do minusa većeg od 250 milijuna KM. Jasno je onda kakva je namjera i kada je riječ o drugim javnim poduzećima. Svima koji kalkuliraju i igraju igre iz Sarajeva i misle nastaviti sa takvom praksom poručujem – neće dalje ići tako. Jasno smo se dogovorili i prije nekoliko dana da ćemo taj posao završiti. Na dnevni red sjednice Vlade su stavljene te točke sa imenovanjima , a onda je počeo novi manevar koji je za mene neprihvatljiv.

Imamo partnere s kojima smo se dogovorili što ćemo raditi. Izgubili smo mnogo vremena zbog različitih kalkulacija koalicijskih partnera i krajnje je vrijeme da uradimo posao ili da se ova koalicija raziđe.

Do kraja ćemo jasno objelodaniti kriminal koji su počinili i sve ono što rade u posljednjih nekoliko godina, pa neka nadležne institucije to provjere. Takvim radom oni štite takve uprave, nadzorne i upravne odbore i jasno je da su debelo upetljani u taj kriminal, izjavio je Čović.

(HMS)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close