-TopSLIDENogometSport

Imenovani članovi Komiteta za suđenje, određeno mjesto igranja finala Kupa

Danas je u Zenici pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića održana 2. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon provedenih diskusija, na sjednici je jednoglasno usvojeno sljedeće:

Zapisnik sa prve sjednice Izvršnog odbora NSBiH održane 16.03.2021. godine;

Prijedlozi Sektora za sport NS/FS BiH, kako slijedi:

a) Imenovanje stručnog štaba ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine koji će činiti selektorica Samira Hurem, pomoćnici Ivan Kvesić i Zoran Dimitrić, trener golmanica Esad Ibrahimović.

b) Imenovanje stručnog štaba „U-19“ reprezentacije: selektor Ivica Barbarić, pomoćnici Zoran Dragišić i Admir Raščić, trener golmana Goran Brašnić.

c) Odluka da mjesto odigravanja finala Kupa Bosne i Hercegovine 2020/21. bude Trening centar NS/FS BiH u Zenici.

d) Odluka o imenovanju članova Komiteta za sudije i suđenje sa mandatom do kraja takmičarske sezone 2020/21. u sastavu od tri člana: Elmir Pilav, Robert Zrilić i Hrvoje Turudić.

e) Odluka o popuni upražnjenog mjesta u Komitetu za takmičenje, i to da umjesto Milorada O. Laleta koji je novi član Izvršnog odbora, iz FS RS na njegovo mjesto dolazi Mile Mandić do kraja takmičarske sezone 2020/21.

Donijeta je odluka o raspodjeli finansijske pomoći koja je omogućena iz sredstava FIFA „Forward“ programa u cilju prevazilaženja problema u radu klubova na svim nivoima takmičenja, a koje je prouzročila pandemija korona virusa u prethodnom periodu. Raspodjela sredstava će biti izvršena prema ovoj odluci i biće distribuisana na niže organizacione nivoe u narednom periodu. Ukupna pomoć koja će biti proslijeđena klubovima putem entitetskih saveza je 1.000.000 USD, koja su sredstva donirana od strane FIFA samo za ove namjene.


(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close