‘Imam provjerene podatke da novac za finansiranje protesta u Federaciji dolazi iz Fonda Nataše Kandić’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se u Bosni i Hercegovini radi o mnogo većim političkim igrama, nego što većina građana može da sagleda, piše Fonet.

Dodik tvrdi da ima ‘provjerene podatke da novac za finansiranje protesta u FBiH dolazi iz Fonda Nataše Kandić, i da nije stigao direktno u Sarajevo, nego preko njene kancelarije u Beogradu’.

“Onda u Sarajevu kažu da proteste podržava Beograd, ali niko ne spominje da iza toga stoji Nataša Kandić”, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stranci su nezadovoljni dosadašnjim razvojem situacije u BiH.

“RS je stabilna – u njoj je politička situacija redovna i nema ekscesa”, ocenio je Dodik i dodao da je Republika Srpska pokazala svoje demokratsko i civilizovano lice koje mnogi ne žele da vide.

“Važno je da Republika Srpska ostane mirna i sačuva stabilnost. Mi znamo da ima problema, da je ekonomija u lošem stanju, ne produkuje nova radna mjesta, ali kriza je svugde i za vidno poboljšanje potrebno je više godina”, rekao je Dodik u emisiji Intervju Radio-televizije Republike Srpske.

Dodik je ocijenio da su protesti u FBiH politički motivisani i da je zahtjev za raspisivanjem vanrednih izbora na teritoriji cijele BiH neprihvatljiv.

“Strancima je u interesu da se u javnosti prikaže da su neredi rašireni na cijeloj teritoriji BiH, bez obzira što se u Banjaluci okupilo svega 20 ljudi na ulici. Ako stranci traže vanredne izbore u BiH, mora biti i vanredna situacija na cijeloj teritoriji. To u ovom slučaju nije tako”, rekao je Dodik.

On dodaje da isti oni koji su ‘pravili demonstracije zbog matičnog broja, koje su takođe bile politički motivisane, sada protestuju u Sarajevu’, rekao je Dodik za RTRS.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close