Ima li kraja sudijskim krađama: Kolumbiji poništen čist pogodak!

Brazilska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva, ali sada je jasno – uz veliku pomoć sudaca. Iako su Brazilci u četvrtfinalnom okršaju protiv Kolumbije igrali najbolju utakmicu SP-a, suci su im pomogli, potvrdio je i sudački ekspert Mateo Beusan

Brazil je odigrao sjajnu utakmicu protiv Kolumbije te je s 2:1 izborio polufinalni ogled protiv Njemačke, ali nakon analize svih spornih sitacija, jasno je da su suci opet navijali za domaćina. Na način da su opet usmjerili utakmicu, u čak pet spornih situacija, pa i u onoj ključnoj, pri poništenom golu Kolumbije za 1:1 u 66. minuti.

U tom je trenutku Brazil vodio s 1:0, a Kolumbijci su izjednačili. Bio je to regularan gol, ustvrdio je nakon utakmice Mateo Beusan.

Nakon slobodnog udarca Yepes je zabio iz gužve, ali slavlje Kolumbijaca je bilo uzaludno. Pomoćni sudac dosudio je zaleđe i šokirao sve navijače Kolumbije.

“Ma jasno je vidljivo da je to velika greška prvog pomoćnika jer zaleđa nije bilo. Kod izvođenja slobodnog udarca su dva napadača Kolumbije bila u zaleđu, ali nisu u nedozvoljenoj situaciji jer nisu igrali loptom. Sudac je treba pričekati i vidjeti tko će igrati s loptom i onda odlučiti. Ovo je milijun posto regularan zgoditak! Pa u međuvremenu su dva igrača Brazila igrala s loptom, ovo nema veze sa zaleđem. Mogao je ovdje sudit’ pet prekršaja, ali ovako je doveo u vrlo nezgodnu situaciju svog pomoćnika i sebe. A sad je afera da je opet pomogao Brazilu”, razočarano je bilo Oko sokolovo suđenjem Španjolca Velasca Carballa i još više njegovim pomoćnicima.

Zasmetalo mu je i što je trener Brazila Felipe Scolari danima javno napada suce, kao i za vrijeme utakmica.

 

(net.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close