logo
bios

Ilijaš gradi stadion o kakvom većina klubova u BiH može sanjati

Objavljeno prije 12 mjeseci . u pet, jun 7th, 2019
Počeli radovi u Ilijašu

NK Ilijaš, klub iz trećeg ranga takmičenja bh. nogometa, u toku je izgradnje stadiona kakvog bi se posramili i neki od klubova iz Premijer lige BiH.

Dosad ni po čemu poseban klub uskoro bi mogao postati jedan od najposebnijih, a sve zbog novog stadiona, čija izgradnja je već počela i ukupna vrijednost projekta se procjenjuje na nešto više od pet miliona KM.

Prva faza radova bi trebala biti završena do kraja tekuće godine i uključivat će izgradnju objekta, novih tribina sa kapacitetom od 2.000 sjedećih mjesta, te izgradnju terena sa vještačkom travom koja će se raditi u partnerstvu sa N/FSBiH.

Iz NK Ilijaš ističu kako su zadovoljni načinom na koji se odvijaju radovi, a iako bi izgradnja novog stadiona ujedno trebala značiti i veće sportske ambicije u budućnosti, trenutno je fokus isključivo na omladinskim selekcijama.

“Kad riješimo infrastrukturu i napravimo respektabilan omladinski pogon, koji bi za tri ili četiri godine trebao prerasti u akademiju, onda ćemo razmišljati o iskoraku seniorske ekipe”, rekao je ranije predsjednik kluba Amar Dovadžija.

Prošlu sezonu u 2. ligi FBiH (Centar) ovaj sportski kolektiv je inače okončao na osmoj poziciji.

Ilijaš dobija novi stadion, izgradnja počinje u narednim danima

Portal SportSport.ba 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh