Igman, Una, Orašje i Mladost novi prvoligaši F BiH

Završeno je takmičenje u okviru Drugih liga F BiH (Jug, Centar, Zapad i Sjever), a Igman iz Konjica, Mladost iz kakanjskog Doboja, Una iz Kulen Vakufa i Orašje su novi prvoligaši F BiH, dok Prvu ligu napuštaju NK Troglav iz Livna, NK Bosna iz Visokog, FK Goražde, FK Krajina iz Cazina i NK Krajišnik iz Velike Kladuše, koji je na polusezoni odustao od takmičenja.
Igman je u grupi Jug osvojio prvu poziciju s ukupno 69 bodova, pet bodova više od drugoplasirane Turbine iz Jablanice, s ukupnim skorom od 21 pobjede, 6 remija, 3 poraza i gol razlikom od 79:23.
Mladost iz kakanjskog Doboja je osigurala prvu poziciju u grupi Centar s 10 bodova razlike u odnosu na drugoplasirani Borac iz Jelaha koji ima 45 bodova. Mladost je ukupno od 26 utakmica 17 puta pobijedila, 4 puta remizirala i 5 puta poražena s gol razliko 61:23. Ovo je do sada najbolji uspjeh u povijesti kluba.
Nogometni klub Una iz Kulen Vakufa je osvojio ukupno 45 bodova iz 22 utakmice i tako se plasirao u veći rang iz grupe Zapad, a zabilježili su 14 pobjeda, 3 remija i 5 poraza s gol razlikom od 53:31.
Kada je u pitanju grupa Sjever, NK Orašje je osvojio 63 boda iz 30 utakmica, gdje su zabilježili 19 pobjeda, 6 remija i 5 poraza s gol razlikom od 62:26 ispred drugoplasirane Mladost iz Malešića, te se nakon nekoliko godina ponovo vratili u Prvu ligu F BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close