Iako je URS BiH najavio obustavu takmičenja u bh. rukometu: Zahirović: To su gluposti, lige će se igrati

Udruženje rukometnih sudija BiH, čiji je predsjednik Mevludin Šabić, objavilo je zamrzavanje svih aktivnosti svojih članova, koji do daljnjeg neće obnašati dužnosti službenih lica na takmičenjima pod okriljem RSBiH.

Suci po mjeri

U saopštenju, koje doduše nije stiglo do krovne kuće bh. rukometa, navodi se da članovi URS BiH ne žele učestvovati u grubom kršenju Statuta RSBiH i nastavku neregularnih takmičenja, što može proizvesti nesagledive posljedice. Predsjednik URS BiH Mevludin Šabić u razgovoru za naš list tvrdi:

– Komesar Premijer lige BiH Amir Zahirović grubo krši Statut RSBiH delegirajući sudije, koje nisu na našoj listi, a to su ljudi, koji ne mogu suditi u prvom rangu našeg rukometa.

No, gospodin Zahirović smatra da su optužbe Šabića neosnovane i poziva URS BiH da pokrene tužbu protiv njega.

– Delegiram sudije sa liste, koju je usvojio Izvršni odbor, a to što priča gospodin Šabić, to su obične gluposti. Neka se obrati sudu i neka me tuži, ako misli da je upravu. Kod mene je to jednostavan proces, ako mislim da sam upravu obratim se višoj instanci. Neće biti obustave nijednog takmičenja pod okriljem RSBiH, jer nijedan sudija, delegat, a ni klub nisu otkazali učešće. Za odluku URS BiH sam saznao iz medija, a ja kao komesar lige nisam ništa dobio. Mevludin Šabić nema nadležnost za obustavu takmičenja, niti da prijeti obustavom, tako da odgovorno tvrdim da se kola ne mogu otkazati. Šabiću očito smeta, jer nisu delegirani suci po njegovoj mjeri, riječi su Zahirovića.

Obratiti se sudu

Ukoliko se 4. kolo u Premijer ligi BiH bude igralo URS BiH će se, kako kaže Šabić, obratiti sudskim organima.

– Ako Zahirović kaže da će kolo igrati, ja vjerujem, jer je on ovlašteno lice RSBiH, ali ako se to desi mi ćemo se obratiti sudu i tako tražiti pravdu, jer vjerujemo da je ispravno ono što mi radimo, završio je Šabić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close