NogometSport

Husref Musemić najuspješniji trener u prošloj i ovoj godini

Trener tuzlanske Slobode Husref Musemić po rezultatima unazad godinu dana, najuspješniji je trener u Premijer ligi BiH, piše Fena.

Musemić je Slobodu preuzeo u januaru prošle godine, kada je imala samo 12 bodova i bila prikovana pri dnu prvenstvene tabele. U proljetnom dijelu prvenstva prošle sezone Sloboda je s Musemićem osvojila 28 bodova, izborila opstanak u Premijer ligi plasiravši se na osmo mjesto u sezoni u kojoj je naslov prvaka osvojilo Sarajevo sa 66 bodova.

S bodovima iz ovog i prošlog proljetnog dijela prvenstva, Tuzlaci su do sada osvojili 75 bodova.
Za to vrijeme odigrali su 36 utakmica. Upisali su 21 pobjedu, 11 puta su igrali neriješeno, dok su poraženi samo pet puta, od čega u ovoj sezoni dva puta.

Nijedan trener Slobodinih rivala za naslov prvaka BiH za isti period nije ostvario bolje rezultate. Unazad godinu Sarajevo je osvojilo 73 boda, Zrinjski 72, Željezničar 70, a Široki Brijeg, primjerice, 60 bodova.

– Bit ću zadovoljan ako u preostalih devet kola osvojimo još 20 bodova, našalio se Husref Musemić, kazavši za Fenu kako igrači i treneri rezultatima uzvraćaju za sve što uprava kluba čini da imaju normalne uslove za rad i takmičenje.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close