Hrvić: Da li se velika i moćna EU boji konkurencije jedne male BiH?

Odluka o zabrani uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda pogađa u manjoj mjeri i Klas. I dalje ćemo imati taj paradoks da nećemo moći izvoziti sirnicu u zemlje EU sa sirom koji je porijeklom iz BiH. Iako je kupci u EU jedva čekaju, napisao je na svom Facebook profilu direktor Klasa Rusmir Hrvić.

-Finansijski nas ova situacija ne pogađa toliko, ali ovdje je stvar procedure, pravičnosti i prinicipa. Naši državni znaničnici su pojasnili da je BiH učinila sve što je EU tražila da se omogući nesmetan izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda porijeklom iz BiH na tržište EU.

Mi im u potpunosti vjerujemo, jer svoju su principijelnost i stručnost već ranije pokazali. Standardi potrebni da bi se osigurao kvalitet i sigurnost hrane su ispoštovani. Zašto onda ova odluka o zabrani uvoza!? Da li se to velika i moćna EU, ili neko u njoj, boji konkurencije od jedne male BiH?

Upravo iz ovih razloga dajemo podršku državnim institucijama BiH, prije svega Ministarstvu vanjske trgovine BiH, i domaćoj mljekarskoj industriji, poručuje Hrvić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close