Hrana koja pomaže da se riješite glavobolje bez tableta

Jednako kao što okidači za glavobolju mogu biti određena hrana i pića, tako postoje i namirnice koje umiruju tu bol.

Špinat

Kao da već nema dovoljno razloga zbog kojih je dobar za organizam! No, i u slučaju glavobolje je dobar jer sadrži roboflavin odnosno tip vitamina B koji sprječava migrenu.

Masna riba

U pomoć priskaču omega 3 masne kiseline. Njihova protuupalnasvojstva izvrsna su protiv hronične glavobolje.

Lubenica

Ukoliko je vaša glavobolja uzrokovana dehidracijom vrlo je izvjesno da ćete posegnuti za vodom. No, namirnice s visokim udjelom vode poput lubenice ili krastavaca također mogu pomoći. Oko 20 posto dnevnog unosa tekućine u organizam dolazi iz hrane. Lubenica nudi dodatnu prednost jer se u njoj nalaze esencijalni minerali poputmagnezija i kalija čija razina u organizmu drastično pada kada dođe do dehidracije. Kada nije sezona lubenica, unosite što više vode.

Krompir

Premda se zbog kalija kod glavobolje preporučuje banana, otkriveno je kako srednje pečeni krompir s korom sadrži čak 926 miligrama kalija što je dvostruko više od banane.

Kofein

Sve dok ne pretjerujete, kofein može pomoći pri uklanjanju glavobolje. Čak i brojni lijekovi namijenjeni glavobolji sadrže određene doze kofeina. Prijeđete li prenaglo samo na čaj, riskirate simptome ovisnosti i glavobolje. To će vam se vjerojatno dogoditi ako konzumirate 500 ili više miligrama kofeina dnevno, što je oko pet šoljica kafe.

Bademi

Bademi su odličan izvor magnezija. Osim što su zdrave grickalice, odlični su borci protiv glavobolje. Šaka badema na dan spriječit će glavobolju, piše Magazin.net.hr.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close