-TopSLIDEOstali sportoviSportVisoko

“Horor” u Cortini: Favoritkinji upitne Olimpijske igre, Muzaferija odustala, čudo iz Kenije!

Nevjerovatna utrka

Nevjerovatna utrka viđena je na čuevnoj stazi u Cortini d’ Ampezzo.

Najbolje skijašice svijeta vozile su utrku Super G-a u okviru Svjetskog kupa, a staza u Cortini je još jednom pokazala da je najzahtjevnija i najteža u kalendaru za skijašice.

Čak 24 skijašice su odustale na današnjoj utrci, a među njima i naša Elvedina Muzaferija, koja je odustala sredinom staze, a u prvom dijelu je imala zaostatak +1.08šŠto je bio 21. prolaz i bila je na dobrom putu da osvoji nove poene u Svjetskom kupu.

Današnju utrku zapamtit će i Sabrina Simader iz Kenije koja je zauzela 33. mjesto što je najbolji rezultat Kenije u historiji alpskog skijanja. Samo tri mjesta su Simader nedostajala da osvoji spektakualrne bodove za Keniju.

U današnjoj utrci trijumf je ostvarila Italijanka Elene Curtoni u vremenu 1:20.98, drugoplasirana je bila Tamara Tippler iz Austrije (1:21.07), a trećeplasirana Michelle Gisin iz Švicarske (1:21.22).

Na sredini staze nezgodan pad je doživjela jedna od najbojih skijašica današnjice Sofia Goggia, koja ove sezone dominira u brzim disciplinama, sumnja se na povredu koljena, a detaljni pregledi će dati odgovor da li će nastupati na Olimpijskim igrama u Pekingu koje počinju za 11 dana.

Kompletne rezultate ove nevjerovatne utrke pogledajte OVDJE.

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close